Slovenija
21 ogledov

Do kdaj zastoji?

Dela na viaduktu, ki se bo navezal na nekdanjo hitro cesto, stojijo, zato ni pre Žurnal24 main
Mirnska navezava. Gradbišče že en mesec stoji. Dars bo izbral novega izvajalca del.

“Dars se pripravlja na prekinitev oziroma odstop od pogodbe, za kar Inženir DDC SI pripravlja presek fizičnega in finančnega stanja. Posledično pa bo po prekinitvi pogodbe s sedanjim izvajalcem pripravljena oddaja nedokončanih del novemu izvajalcu,” so povedali na direktoratu za ceste pri prometnem ministrstvu.

Konec marca so namreč zaradi stečaja CPM in uvedbe prisilne poravnave SCT ustavili dela na navezavi na Mirnsko dolino v sklopu izgradnje avtoceste mimo Trebnjega.

Na Darsu smo vprašali, ali so že odstopili od pogodbe z SCT in kdaj naj bi objavili razpis za izbiro novega izvajalca del, a odgovora do zaključka redakcije nismo dobili.

Kazalo je drugače
Še sredi marca so na Darsu menili, da bo SCT zmogel dokončati objekt v pogodbenem roku, to je do 30. junija, zato pogodbe z njim niso nameravali prekiniti.

“V sistemu javnega naročanja ni tako preprosto prekiniti pogodbenega razmerja, ker je treba znova iti v javni razpis, kar pa bi se lahko zavleklo tudi za eno leto,”
je takrat pojasnil Alojz Ratajc, član uprave Darsa.

Zastoji in kolone
Nad vnovičnim zastojem del, ki vključujejo izgradnjo viadukta Trebnje in krožišča pri Mercatorjevem centru, niso navdušeni v Trebnjem.

“V delu Trebnjega, kjer izvajajo gradbena dela, so pogosti prometni zastoji in dolge kolone pred semaforjem proti Mirnski dolini. Zato vozniki, med njimi tudi vozniki težkih tovornjakov, iščejo bližnjice po vzporednih ulicah v mestu,”
je izpostavil trebanjski podžupan Marjan Pavlin, ki sicer na nastalo problematiko opozarja že dlje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.