Do MP3-ja v dveh sekundah

Foto: Žurnal24 Novost bo dobrodošla za uporabnike podatkovnih kartic, na samih mobilnikih pa po
Mobitel bo danes nadgradil svoje omrežje. Hitrost prenosa podatkov k uporabniku se bo potrojila in bo po novem dosegala do 21,6 megabita na sekundo.
Oglej si celoten članek

Novost bo uporabna predvsem za uporabnike prenosnikov, ki na splet dostopajo s pomočjo podatkovnih kartic, povezanih v Mobitelovo omrežje. Ti bodo predvidoma od danes imeli možnost prenosa podatkov z do 21,6 megabita (tehnologija HSPA+), kar je bistveno hitreje od povprečnih hitrosti dostopa do spleta v slovenskih gospodinjstvih. V Mobitelovem omrežju je najvišja hitrost prenosa do zdaj znašala 7,2 megabita.

 

Po podatkih portala SpeedTest.net je povprečna hitrost prenosa podatkov k uporabniku v Sloveniji 8,67 megabita na sekundo.

Za primerjavo: v idealnih okoliščinah bo prenos ene povprečno velike glasbene datoteke MP3 trajal zgolj sekundo ali dve, prenos filma pa okoli 5 minut.

 

Prenos prek nove tehnologije se ne bo posebej doplačeval, bodo pa uporabniki potrebovali ustrezno (novejšo) strojno opremo, ki podpira tehnologijo HSPA+. Pomembna bo tudi lokacija uporabnika oziroma kakovost signala.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.