Slovenija
30 ogledov

Do MP3-ja v dveh sekundah

Novost bo dobrodošla za uporabnike podatkovnih kartic, na samih mobilnikih pa po Žurnal24 main
Mobitel bo danes nadgradil svoje omrežje. Hitrost prenosa podatkov k uporabniku se bo potrojila in bo po novem dosegala do 21,6 megabita na sekundo.

Novost bo uporabna predvsem za uporabnike prenosnikov, ki na splet dostopajo s pomočjo podatkovnih kartic, povezanih v Mobitelovo omrežje. Ti bodo predvidoma od danes imeli možnost prenosa podatkov z do 21,6 megabita (tehnologija HSPA+), kar je bistveno hitreje od povprečnih hitrosti dostopa do spleta v slovenskih gospodinjstvih. V Mobitelovem omrežju je najvišja hitrost prenosa do zdaj znašala 7,2 megabita.

 

Po podatkih portala SpeedTest.net je povprečna hitrost prenosa podatkov k uporabniku v Sloveniji 8,67 megabita na sekundo.

Za primerjavo: v idealnih okoliščinah bo prenos ene povprečno velike glasbene datoteke MP3 trajal zgolj sekundo ali dve, prenos filma pa okoli 5 minut.

 

Prenos prek nove tehnologije se ne bo posebej doplačeval, bodo pa uporabniki potrebovali ustrezno (novejšo) strojno opremo, ki podpira tehnologijo HSPA+. Pomembna bo tudi lokacija uporabnika oziroma kakovost signala.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.