Do posojila sredi septembra

Foto: Žurnal24 Upravičenci bodo lahko pridobili posojilo pod približno enakimi pogoji kot drugi

Your browser doesn’t support HTML5 video

Vlada je na dopisni seji sprejela uredbo o izvajanju zakona o jamstveni shemi za fizične osebe, so sporočili z vlade in napovedali, da bo shema zaživela sredi septembra.
Oglej si celoten članek
"Z jamstveno shemo želimo mladim družinam s stanovanjskim problemom, zaposlenim za določen čas in brezposelnim v času krize odpreti vrata do bančnih kreditov, ki so jim zdaj zaprta," so ob obrazložitvi uredbe zapisali v sporočilu za javnost.

Posojilo in moratorij
Pojasnjujejo še, da bodo upravičenci do posojila lahko pridobili posojilo pod približno enakimi pogoji kot drugi kreditojemalci, če pa zaradi specifičnega finančnega položaja tega ne bodo mogli več odplačevati, pa bodo lahko unovčili jamstvo države. V tem primeru jim lahko država na njihovo prošnjo začasno odloži plačilo kredita do trenutka, ko bodo znova v položaju, da ga odplačajo. SID banka bo na podlagi uredbe začela postopke avkcije za banke, jamstvena shema pa bi lahko v praksi zaživela predvidoma sredi septembra 2009.

Kot smo že poročali, je za posojila za osebe, ki so zaposlene za določen čas oziroma ustrezajo pogoju mlade družine, namenjenih 300 milijonov evrov jamstev, za tiste, ki so po 1. oktobru 2008 izgubili službo, in sicer iz poslovnih razlogov, pa 50 milijonov evrov jamstev.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.