Do reda z ustrezno službo

Foto: Žurnal24 Zaradi delovanja redarke je manj kršitev tudi na področju mirujočega prometa. (F
Kjer delujeta, opažajo upad števila kršitev v občinah.
Oglej si celoten članek
Predvsem opozarjajo
Žužemberk. Ker nimajo na voljo dovolj parkirnih prostorov, redarka ob napačnem parkiranju kršitelje načeloma le opozarja. Globe izdaja le v skrajnih primerih – denimo ko kršitelj parkira na prehodu za pešce ali neinvalid na parkirnem prostoru za invalide.

Odkar deluje medobčinski inšpektorat in redarstvo za občine Dolenjske Toplice, Mirna Peč in Žužemberk, se je število kršitev precej zmanjšalo, ugotavlja vodja Brigita Kalčič. “Na primer pri občanih opažamo povečanje pridobljenih soglasij in dovoljenj. V 75 odstotkih dela tudi izvajajo v skladu z njimi,” pojasni.

Manj črnih odlagališč

Največ kršitev ugotavljajo na cestnem področju. “Tukaj so mišljeni predvsem posegi na občinske ceste,” izpostavi Kalčičeva in dodaja, da sledi neupoštevanje določil izdanih elaboratov, kjer ima v mislih predvsem izvajalce gradbenih del. Vse manj pa je črnih odlagališč. “Uspešno jih saniramo bodisi znotraj inšpekcijskih ukrepov bodisi s komunalo in občinskimi upravami, ki za sanacijo namenjajo finančna sredstva,” pove.

Premalo zaposlenih
Medobčinska služba izvaja preglede po prijavah občanov, sicer pa imajo načrtovane usmerjene preglede, izpostavi Kalčičeva. Nadzor v občinah tako ni stalen. V službi sta namreč le dve zaposleni, ki ne moreta biti povsod navzoči ves čas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.