Slovenija
2 ogledov

Do reda z ustrezno službo

Zaradi delovanja redarke je manj kršitev tudi na področju mirujočega prometa. (F Žurnal24 main
Kjer delujeta, opažajo upad števila kršitev v občinah.
Predvsem opozarjajo
Žužemberk. Ker nimajo na voljo dovolj parkirnih prostorov, redarka ob napačnem parkiranju kršitelje načeloma le opozarja. Globe izdaja le v skrajnih primerih – denimo ko kršitelj parkira na prehodu za pešce ali neinvalid na parkirnem prostoru za invalide.

Odkar deluje medobčinski inšpektorat in redarstvo za občine Dolenjske Toplice, Mirna Peč in Žužemberk, se je število kršitev precej zmanjšalo, ugotavlja vodja Brigita Kalčič. “Na primer pri občanih opažamo povečanje pridobljenih soglasij in dovoljenj. V 75 odstotkih dela tudi izvajajo v skladu z njimi,” pojasni.

Manj črnih odlagališč

Največ kršitev ugotavljajo na cestnem področju. “Tukaj so mišljeni predvsem posegi na občinske ceste,” izpostavi Kalčičeva in dodaja, da sledi neupoštevanje določil izdanih elaboratov, kjer ima v mislih predvsem izvajalce gradbenih del. Vse manj pa je črnih odlagališč. “Uspešno jih saniramo bodisi znotraj inšpekcijskih ukrepov bodisi s komunalo in občinskimi upravami, ki za sanacijo namenjajo finančna sredstva,” pove.

Premalo zaposlenih
Medobčinska služba izvaja preglede po prijavah občanov, sicer pa imajo načrtovane usmerjene preglede, izpostavi Kalčičeva. Nadzor v občinah tako ni stalen. V službi sta namreč le dve zaposleni, ki ne moreta biti povsod navzoči ves čas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.