Do rešitev s pogovorom

Foto: Žurnal24 Ustanovljena odbora bosta reševala romsko problematiko v občinah. (Foto: Jerca B
Romska problematika. Reševali jo bodo tudi z ustanovitvijo posebnih komisij
Oglej si celoten članek

Šentjernejski svetniki so včeraj soglašali z ustanovitvijo komisije za spremljanje položaja romske skupnosti v Občini Šentjernej. “V komisiji bo šest predstavnikov, od tega bodo trije Romi. Kandidate bomo poiskali skupaj s komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja,” je pojasnil župan Franc Hudoklin.

Komisija bo imela posvetovalno vlogo. “Lahko kaj predlagajo, a ni nujno, da bo občinski svet to upošteval. Je pa prav, da se o teh zadevah pogovarjamo, saj bomo iz pogovora verjetno izluščili tudi kakšno konkretno in dobro rešitev za predstavnike romske skupnosti,” je dodal.

Dejavno sodelovanje
Podoben odbor, v katerem je sedem članov, od tega trije predstavniki Romov, so ustanovili v škocjanski občini. “Pokazale so se potrebe po začetku reševanja romske tematike,” je izpostavil župan Jože Kapler. Odbor bo sodeloval na različne načine, med drugim so prejšnji teden že organizirali čistilno akcijo. “Nabrali so od 13 do 15 zabojnikov odpadkov,” je 
pristavil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.