Slovenija
22 ogledov

Do rešitev s pogovorom

Ustanovljena odbora bosta reševala romsko problematiko v občinah. (Foto: Jerca B Žurnal24 main
Romska problematika. Reševali jo bodo tudi z ustanovitvijo posebnih komisij

Šentjernejski svetniki so včeraj soglašali z ustanovitvijo komisije za spremljanje položaja romske skupnosti v Občini Šentjernej. “V komisiji bo šest predstavnikov, od tega bodo trije Romi. Kandidate bomo poiskali skupaj s komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja,” je pojasnil župan Franc Hudoklin.

Komisija bo imela posvetovalno vlogo. “Lahko kaj predlagajo, a ni nujno, da bo občinski svet to upošteval. Je pa prav, da se o teh zadevah pogovarjamo, saj bomo iz pogovora verjetno izluščili tudi kakšno konkretno in dobro rešitev za predstavnike romske skupnosti,” je dodal.

Dejavno sodelovanje
Podoben odbor, v katerem je sedem članov, od tega trije predstavniki Romov, so ustanovili v škocjanski občini. “Pokazale so se potrebe po začetku reševanja romske tematike,” je izpostavil župan Jože Kapler. Odbor bo sodeloval na različne načine, med drugim so prejšnji teden že organizirali čistilno akcijo. “Nabrali so od 13 do 15 zabojnikov odpadkov,” je 
pristavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.