Dobiček dali v rezerve

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Delničarji Unicredit Banke Slovenija so na današnji skupščini soglašali s predlogom uprave, da se bilančni dobiček poslovnega leta 2011 v višini 7,4 milijona evrov ne razdeli delničarjem in se v celoti razporedi v druge rezerve iz dobička.
Oglej si celoten članek

Na skupščini so podelili razrešnico upravi in nadzornemu svetu za leto 2011 ter se seznanili z lanskim poslovanjem, so sporočili iz banke.

Ustvarili 18 miljonov dobička

Unicredit Banka Slovenija je lani ustvarila 18 milijonov dobička pred obdavčitvijo, kar je 13,8 odstotka več kot predlani. Na to so vplivali višji prihodki, sliko pa so slabšale dodatne oslabitve kreditov. Te so se namreč povečale za 16,2 odstotka na 23,9 milijona evrov.

Unicredit Banko Slovenija, članico italijanske bančne skupine Unicredit, do konca maja še vodi France Arhar. Po devetih letih na tem položaju bo z junijem prevzel mesto direktorja Združenja bank Slovenije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.