Slovenija
19 ogledov

Dobiček dali v rezerve

Unicredit banka v Kopru Suzana Kos
Delničarji Unicredit Banke Slovenija so na današnji skupščini soglašali s predlogom uprave, da se bilančni dobiček poslovnega leta 2011 v višini 7,4 milijona evrov ne razdeli delničarjem in se v celoti razporedi v druge rezerve iz dobička.

Na skupščini so podelili razrešnico upravi in nadzornemu svetu za leto 2011 ter se seznanili z lanskim poslovanjem, so sporočili iz banke.

Ustvarili 18 miljonov dobička

Unicredit Banka Slovenija je lani ustvarila 18 milijonov dobička pred obdavčitvijo, kar je 13,8 odstotka več kot predlani. Na to so vplivali višji prihodki, sliko pa so slabšale dodatne oslabitve kreditov. Te so se namreč povečale za 16,2 odstotka na 23,9 milijona evrov.

Unicredit Banko Slovenija, članico italijanske bančne skupine Unicredit, do konca maja še vodi France Arhar. Po devetih letih na tem položaju bo z junijem prevzel mesto direktorja Združenja bank Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.