Dobili bodo del plač

Foto: Žurnal24 sta_vegrad3_mm_120208
Delavci iz BiH, ki v prostorih Vegrada v Velenju od ponedeljka zahtevajo izplačila neporavnanih plač, bodo del izplačil plač dobili v četrtek, preostalo pa 15. maja.
Oglej si celoten članek

To je povedal direktor podjetja Gradve Admir Hodžić.

Verjetno bodo s tem uspeli prepričati tudi ostale delavce, ki so nameravali priti na sedež podjetja Vegrad v Velenje iz BiH, da se ne bodo podali na pot.

Vsekakor pa bodo ti delavci vztrajali v prostorih Vegrada, dokler ne prejmejo nakazil na svoje račune, je povedal Hodžić.

Prav tako delavci napovedujejo, da se bodo vrnili, če do 15. maja od podjetja ne bodo prejeli obljubljenega preostanka izplačil, ki jih podjetje dolguje od 25 do 30 delavcem.

Dolgujejo jim januarske plače
Vegrad je tujim delavcem iz podjetja Gradve, ki so delali na gradbenih projektih na Hrvaškem, v Rusiji, BiH in Sloveniji, dolžan izplačilo treh plač za lani in plačo za letošnji januar, je pojasnil Hodžić.

Da so dosegli dogovor z zaposlenimi, so popoldne sporočili tudi iz Vegrada, kjer pa podrobnosti dogovora ne navajajo. V družbi sicer situacijo obžalujejo in dodajajo, da je to posledica trenutnih likvidnostnih težav podjetja.

Likvidnostne težave
Vegrad se zaradi blokiranih računov že več kot dva meseca sooča z velikimi likvidnostnimi težavami. Vodstvo družbe s 1700 zaposlenimi načrtuje prestrukturiranje podjetja in rešitve za prihodnji obstoj podjetja išče v sodelovanju z bankami upnicami, lastniki in dobavitelji.

O programu prestrukturiranja in dogovorih z vsemi vpletenimi bo verjetno prihodnji teden razpravljal tudi nadzorni svet družbe, je povedal predsednik nadzornega sveta Klemen Boštjančič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.