Slovenija
13 ogledov

Dobili bodo del plač

sta_vegrad3_mm_120208 Žurnal24 main
Delavci iz BiH, ki v prostorih Vegrada v Velenju od ponedeljka zahtevajo izplačila neporavnanih plač, bodo del izplačil plač dobili v četrtek, preostalo pa 15. maja.

To je povedal direktor podjetja Gradve Admir Hodžić.

Verjetno bodo s tem uspeli prepričati tudi ostale delavce, ki so nameravali priti na sedež podjetja Vegrad v Velenje iz BiH, da se ne bodo podali na pot.

Vsekakor pa bodo ti delavci vztrajali v prostorih Vegrada, dokler ne prejmejo nakazil na svoje račune, je povedal Hodžić.

Prav tako delavci napovedujejo, da se bodo vrnili, če do 15. maja od podjetja ne bodo prejeli obljubljenega preostanka izplačil, ki jih podjetje dolguje od 25 do 30 delavcem.

Dolgujejo jim januarske plače
Vegrad je tujim delavcem iz podjetja Gradve, ki so delali na gradbenih projektih na Hrvaškem, v Rusiji, BiH in Sloveniji, dolžan izplačilo treh plač za lani in plačo za letošnji januar, je pojasnil Hodžić.

Da so dosegli dogovor z zaposlenimi, so popoldne sporočili tudi iz Vegrada, kjer pa podrobnosti dogovora ne navajajo. V družbi sicer situacijo obžalujejo in dodajajo, da je to posledica trenutnih likvidnostnih težav podjetja.

Likvidnostne težave
Vegrad se zaradi blokiranih računov že več kot dva meseca sooča z velikimi likvidnostnimi težavami. Vodstvo družbe s 1700 zaposlenimi načrtuje prestrukturiranje podjetja in rešitve za prihodnji obstoj podjetja išče v sodelovanju z bankami upnicami, lastniki in dobavitelji.

O programu prestrukturiranja in dogovorih z vsemi vpletenimi bo verjetno prihodnji teden razpravljal tudi nadzorni svet družbe, je povedal predsednik nadzornega sveta Klemen Boštjančič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.