Dobili so uporabno dovoljenje

Foto: Žurnal24 (Foto: Prometno-informacijski center)
Dars dobil uporabno dovoljenje za odsek med Lendavo in Pincami ter odsek hitre ceste do mednarodnega mejnega prehoda Dolga vas.
Oglej si celoten članek

Dars je od ministrstva za okolje in prostor v četrtek prejel uporabno dovoljenje za avtocestni odsek med Lendavo in Pincami ter odsek hitre ceste do mednarodnega mejnega prehoda Dolga vas. Omenjeni avtocestni odsek je sicer v uporabi od avgusta 2008.

Vendar so za odsek izdana le poskusna obratovalna dovoljenja, saj je bilo treba izvesti monitoring iz naslova varovanja okolja. Te je Dars naročil in so bili izvedeni pravočasno, a so se izkazali kot negativni, zato je bilo treba naročiti projektiranje in izvedbo dodatnih protihrupnih zaščit.

Ponovne meritve hrupa so pokazale, da vir hrupa, ki ga predstavlja uporaba avtoceste, ne povzroča čezmernih obremenitev okolja s hrupom. Ko so odpravljene vse pomanjkljivosti, so izpolnjeni pogoji za izdajo uporabnega dovoljenja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.