Slovenija
16 ogledov

Dobili so uporabno dovoljenje

(Foto: Prometno-informacijski center) Žurnal24 main
Dars dobil uporabno dovoljenje za odsek med Lendavo in Pincami ter odsek hitre ceste do mednarodnega mejnega prehoda Dolga vas.

Dars je od ministrstva za okolje in prostor v četrtek prejel uporabno dovoljenje za avtocestni odsek med Lendavo in Pincami ter odsek hitre ceste do mednarodnega mejnega prehoda Dolga vas. Omenjeni avtocestni odsek je sicer v uporabi od avgusta 2008.

Vendar so za odsek izdana le poskusna obratovalna dovoljenja, saj je bilo treba izvesti monitoring iz naslova varovanja okolja. Te je Dars naročil in so bili izvedeni pravočasno, a so se izkazali kot negativni, zato je bilo treba naročiti projektiranje in izvedbo dodatnih protihrupnih zaščit.

Ponovne meritve hrupa so pokazale, da vir hrupa, ki ga predstavlja uporaba avtoceste, ne povzroča čezmernih obremenitev okolja s hrupom. Ko so odpravljene vse pomanjkljivosti, so izpolnjeni pogoji za izdajo uporabnega dovoljenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.