Dobra je le Izola

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Rezultati. Že drugo leto je Obalno-kraška regija po gospodarskih rezultatih povsem na dnu.
Oglej si celoten članek

Znova na dnu. “Slabi gospodarski rezultati iz leta 2008 so se lani žal nadaljevali, Obalno-kraška regija je med vsemi statističnimi regijami znova povsem na dnu. Skupna izguba podjetij, ki so lani ustvarila za petino manj prihodkov, dosega 161 milijonov evrov,” je povedala Marija Batagelj s koprskega Ajpesa.

Ko te potegnejo na dno

Koprska podjetja so lani kot celota med Obalnimi pridelala največ izgube, več kot 80 odstotkov. Z neto dobičkom so poslovale gospodarske družbe le v Izoli. “To je pač posledica dejstva, da te očitno lahko nekdanji paradni konji, ko so v slabi kondiciji, potegnejo povsem na dno,” je komentiral izolski župan Tomislav Klokočovnik.

Zadovoljen pa sem, da imamo v naši občini veliko število malih podjetij,” je dodal. In prav mali in samostojni podjetniki so tisti, ki lani kot celota niso poslovali v rdečih številkah.

Foto: Žurnal24



Izgube tudi v turizmu
Preostale statistične regije v državi so lani vsega skupaj imele le za 15 odstotkov več izgube kot ena sama, najslabša – to je Obalno-kraška regija. Na dno so jo povlekli Luka Koper, Istrabenz in Intereuropa. Tudi v turizmu je slabo; skupna izguba dejavnosti je lani namreč dosegla 25 milijonov evrov. Najbolje se je odrezala trgovina, najslabše pa panoga prometa in skladiščenja.

Še leta 2007 je bila naša regija po rezultatih v zlati sredini, so ugotovili na Ajpesu, zdaj pa je že drugo leto daleč najslabša. Močno se je povečala tudi zadolženost regijskega gospodarstva – v primerjavi s stanjem pred enim letom se je povečala za dobro četrtino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.