Dobra novica za voznike: Če lahko, s polnjenjem rezervoarja počakajte do torka

Foto: Anže Petkovšek OMV bencin Foto: Žurnal24 Bencinska črpalka
Regulirane cene goriv bodo v torek, 16. januarja, za spoznanje nižje od sedanjih, izhaja iz ocen analitikov revije Moje finance.
Oglej si celoten članek

Na naftnih trgih v zadnjih dneh zaradi stopnjevanja konflikta v Rdečem morju zaznavajo podražitve, a se zaradi pocenitev v prvih dneh novega leta kljub temu pričakuje znižanje reguliranih cen.

"V zadnjem letu in pol nemalokrat spremljamo, kako bencin na mediteranskih trgih - ti so relevantni za določanje cen na prodajalnah ob regionalnih cestah v Sloveniji - ubere drugačno pot kot dizelsko gorivo. Tudi tokrat zaznavamo, da se je cena bencina spremenila manj, kot to opažamo pri dizlu,"ugotavljajao na Mojih financah.

Cena bencina je sicer za malenkost upadla, zaradi upoštevanja gibanja evra proti dolarju najverjetneje opaznejših sprememb v regulirani ceni bencina ne bo.

Foto: Žurnal24 Bencinska črpalka

Ob predpostavki, da vlada ne poseže v trošarine, bo cena litra bencina ostala na približno 1,39 evra. Najvišjo ceno je bencin lani dosegel septembra, ko je bilo treba za liter plačati 1,588 evra.

Pri dizlu je na naftnih trgih nekoliko opaznejši zdrs cen. Ob predpostavki, da vlada ne bo uvajala ukrepov, se pričakuje, da bo cena litra dizla upadla približno za cent na približno na 1,42 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:56 13. Januar 2024.

    Moralo bi biti okoli 0.50 EUR centov glede na 100sit in kvazi zlagano inflacijo, ki nam jo plasirajo. Predstavljajte si, …

  • 12:10 13. Januar 2024.

    butast clanek, neumen do konca

  • 12:09 13. Januar 2024.

    bedaki za en evro na tank se gremo, butasti ste

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.