Slovenija
20098 ogledov

Dobra novica za voznike: Če lahko, s polnjenjem rezervoarja počakajte do torka

OMV bencin
1/2
Anže Petkovšek
Regulirane cene goriv bodo v torek, 16. januarja, za spoznanje nižje od sedanjih, izhaja iz ocen analitikov revije Moje finance.

Na naftnih trgih v zadnjih dneh zaradi stopnjevanja konflikta v Rdečem morju zaznavajo podražitve, a se zaradi pocenitev v prvih dneh novega leta kljub temu pričakuje znižanje reguliranih cen.

"V zadnjem letu in pol nemalokrat spremljamo, kako bencin na mediteranskih trgih - ti so relevantni za določanje cen na prodajalnah ob regionalnih cestah v Sloveniji - ubere drugačno pot kot dizelsko gorivo. Tudi tokrat zaznavamo, da se je cena bencina spremenila manj, kot to opažamo pri dizlu,"ugotavljajao na Mojih financah.

Cena bencina je sicer za malenkost upadla, zaradi upoštevanja gibanja evra proti dolarju najverjetneje opaznejših sprememb v regulirani ceni bencina ne bo.

Bencinska črpalka | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Ob predpostavki, da vlada ne poseže v trošarine, bo cena litra bencina ostala na približno 1,39 evra. Najvišjo ceno je bencin lani dosegel septembra, ko je bilo treba za liter plačati 1,588 evra.

Pri dizlu je na naftnih trgih nekoliko opaznejši zdrs cen. Ob predpostavki, da vlada ne bo uvajala ukrepov, se pričakuje, da bo cena litra dizla upadla približno za cent na približno na 1,42 evra.

Komentarjev 3
  • LukaMB 20:56 13.januar 2024.

    Moralo bi biti okoli 0.50 EUR centov glede na 100sit in kvazi zlagano inflacijo, ki nam jo plasirajo. Predstavljajte si, da liter tega šrota stane 1,42eur, saj ne kupuješ kokakolo ali pa nekaj kar je življenskega pomena, to sranje bi ...prikaži več moralo bit 0.50eur cent max na liter pa še to je preveč. Zakaj se nekomu ne odtrga in te bogatune, ki se bogatijo na naš račun državljanov, ne pospravi enkrat za vselej? Jaz bi mu naredil 10 spomenikov takoj po celi državi.

  • darefoks 12:10 13.januar 2024.

    butast clanek, neumen do konca

  • darefoks 12:09 13.januar 2024.

    bedaki za en evro na tank se gremo, butasti ste