Dobrodošlica bruckam in brucem

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Začenja se novo študijsko leto; danes dobrodošlice za bruce in brucke. Mi smo jih lovili po prestolnici; na Prešernovem trgu jih bo med drugim nagovoril rektor ljubljanske univerze.
Oglej si celoten članek

Študentske organizacije tako v Ljubljani kot v Mariboru in na Primorskem novopečenim študentom delijo mape z informativnim gradivom, pripravljajo vodene oglede univerz, predstavitve v knjižnicah, bruci pa se lahko po informacije obrnejo tudi na brezplačni študentski telefon.

Predsednica Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) Katja Šoba ob začetku študijskega leta pričakuje, da bo država uresničila obljube o dostopu do javne šole brez dodatnih stroškov.

V Mladinskem svetu Slovenije pa opozarjajo, da slovenski sistem študenta ne spodbuja, naj samo študira, saj pridobljeno znanje ni prilagojeno potrebam trga dela. Poleg tega socialne ovire silijo študente v delo, tudi na račun časa za študij.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.