Slovenija
19 ogledov

Dobrodošlica bruckam in brucem

1/15
Žurnal24 main
Začenja se novo študijsko leto; danes dobrodošlice za bruce in brucke. Mi smo jih lovili po prestolnici; na Prešernovem trgu jih bo med drugim nagovoril rektor ljubljanske univerze.

Študentske organizacije tako v Ljubljani kot v Mariboru in na Primorskem novopečenim študentom delijo mape z informativnim gradivom, pripravljajo vodene oglede univerz, predstavitve v knjižnicah, bruci pa se lahko po informacije obrnejo tudi na brezplačni študentski telefon.

Predsednica Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) Katja Šoba ob začetku študijskega leta pričakuje, da bo država uresničila obljube o dostopu do javne šole brez dodatnih stroškov.

V Mladinskem svetu Slovenije pa opozarjajo, da slovenski sistem študenta ne spodbuja, naj samo študira, saj pridobljeno znanje ni prilagojeno potrebam trga dela. Poleg tega socialne ovire silijo študente v delo, tudi na račun časa za študij.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.