Dogovor pred vrati

Foto: Žurnal24 “Občina bo po podpisu aneksa k pogodbi predvidoma umaknila tožbo,” verjame preds
Jadralni klub Pirat Portorož. 
S piransko občino naj bi vendarle dosegli dogovor o domu vodnih športov.
Oglej si celoten članek
40 let je Jadralni klub Pirat Portorož v obstoječih prostorih na Bernardinu.

Občina Piran naj bi po besedah predsednika Jadralnega kluba (JK) Pirat Portorož Dušana Puha umaknila v torek na piranskem sodišču razpisano tožbo proti njim za izpraznitev in izročitev prostorov na Bernardinu. Puh pojasnjuje, da se jim je z občino uspelo dogovoriti o sodelovanju pri gradnji doma vodnih športov.

Skupen interes
“Predstavljam si, da imamo skupen interes. Občina bo po podpisu aneksa k pogodbi predvidoma umaknila tožbo,” verjame sogovornik. Piranska občina je sicer lani odpovedala pogodbo o upravljanju zemljišča za 90 let, ki so jo s klubom podpisali pred skoraj 20 leti. Kot so lani povedali na občini, so se želeli prijaviti na razpis ministrstva za šolstvo in šport za 750 tisoč evrov sredstev, s pomočjo katerih naj bi zgradili dom vodnih športov, a jim je pogodba z JK Pirat Portorož to onemogočala. Nove prostore naj bi namenili tudi drugim klubom, zato so z JK Pirat Portorož prišli v spor.

Zadnja oaza
Na tem prostoru smo že 40 let, vanj smo vlagali in se bojevali s številnimi pritiski kapitala, da bi nas izselili,” razlaga Puh. “To je še zadnja oaza, kjer se lahko mladi ukvarjajo s športom,” poudarja.

Zdajšnjemu županu verjamem, da ima dobre namene, a kaj če ga že drugo leto nasledi drugi, ki bo imel drugačne prioritete,” se sprašuje. Kljub temu se v klubu zavedajo, da morajo z občino najti skupen jezik. V aneksu k pogodbi je tako določeno, da bo njihove prostore od zdaj upravljal občinski športni in mladinski center, občina pa bo dobila pravico do investitorstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.