Slovenija
12 ogledov

Dogovor pred vrati

“Občina bo po podpisu aneksa k pogodbi predvidoma umaknila tožbo,” verjame preds Žurnal24 main
Jadralni klub Pirat Portorož. 
S piransko občino naj bi vendarle dosegli dogovor o domu vodnih športov.
40 let je Jadralni klub Pirat Portorož v obstoječih prostorih na Bernardinu.

Občina Piran naj bi po besedah predsednika Jadralnega kluba (JK) Pirat Portorož Dušana Puha umaknila v torek na piranskem sodišču razpisano tožbo proti njim za izpraznitev in izročitev prostorov na Bernardinu. Puh pojasnjuje, da se jim je z občino uspelo dogovoriti o sodelovanju pri gradnji doma vodnih športov.

Skupen interes
“Predstavljam si, da imamo skupen interes. Občina bo po podpisu aneksa k pogodbi predvidoma umaknila tožbo,” verjame sogovornik. Piranska občina je sicer lani odpovedala pogodbo o upravljanju zemljišča za 90 let, ki so jo s klubom podpisali pred skoraj 20 leti. Kot so lani povedali na občini, so se želeli prijaviti na razpis ministrstva za šolstvo in šport za 750 tisoč evrov sredstev, s pomočjo katerih naj bi zgradili dom vodnih športov, a jim je pogodba z JK Pirat Portorož to onemogočala. Nove prostore naj bi namenili tudi drugim klubom, zato so z JK Pirat Portorož prišli v spor.

Zadnja oaza
Na tem prostoru smo že 40 let, vanj smo vlagali in se bojevali s številnimi pritiski kapitala, da bi nas izselili,” razlaga Puh. “To je še zadnja oaza, kjer se lahko mladi ukvarjajo s športom,” poudarja.

Zdajšnjemu županu verjamem, da ima dobre namene, a kaj če ga že drugo leto nasledi drugi, ki bo imel drugačne prioritete,” se sprašuje. Kljub temu se v klubu zavedajo, da morajo z občino najti skupen jezik. V aneksu k pogodbi je tako določeno, da bo njihove prostore od zdaj upravljal občinski športni in mladinski center, občina pa bo dobila pravico do investitorstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.