Dojenčki vegetarijanci

Foto: Ivan Župie
Foto: Ivan Župie
Meso. Strokovnjaki neenotni o tem, ali vegetarijanska prehrana najmlajšim škodi ali je zanje primerna.
Oglej si celoten članek

"Vegetarijanska hrana je primerna za otroka od začetka do konca, tudi za dojenčke," pravi nutricionistka Mojca Cepuš, "paziti je treba le na zadostno vnašanje beljakovin in nekaterih vitaminov."

Na drugi strani Cirila Hlastan Ribič z inštituta za varovanje zdravja (IVZ) za dojenčke odsvetuje vegetarijansko prehrano, saj lahko "že manjše nepravilnosti v sestavi te prehrane škodujejo zdravju otroka".

Stališča pediatrov univerzitetnega kliničnega centra o škodljivosti veganske prehrane ne držijo in niso znanstveno dokazane, pa bo na današnji novinarski konferenci med drugim zatrdilo Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice. Na IVZ menijo, da je premalo dokazov, da je veganska prehrana primerna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:40 5. Oktober 2011.

    Svetovne zdravstvene raziskave potrjujejo, da je prehrana brez živalskih virov (in ne samo vegetarijanska) priporočena za vse starostne skupine, prav …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.