Dokapitalizacija soglasno potrjena

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Delničarji Adrie Airways so na današnji skupščini soglasno podprli dokapitalizacijo družbe s stvarnimi vložki v višini 19,7 milijona evrov in denarnimi vložki v višini 50 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Odločitev je usklajena z današnjim sklepom vlade in dogovorom z bankami. Da bodo sklepi uresničeni, pa je do 30. septembra potreben še dogovor s sindikati.

Še dogovor z zaposlenimi

Pogajanja o novi kolektivni pogodbi z zaposlenimi intenzivno potekajo vsak dan. Kot je zagotovil izvršni direktor Adrie Robert Vuga so pogajanja konstruktivna in prepričan je, da bo dogovor dosežen. "Bilo bi res nekaj nenavadnega, da bi sedaj na koncu, ko smo blizu dolgoročni rešitvi za Adrio, družbo pokopali zaposleni," je poudaril.

Revizija zadnjih petih let

Lastniki Adrie so na današnji skupščini na predlog PDP imenovali tudi posebnega revizorja. Družba BDO Revizija bo preverila 17 vsebinskih poslov Adrie v zadnjih petih letih. Poseben poudarek bo na izgradnji poslovne stavbe in tretjega hangarja, nepremičninskih poslih, sklepanju pogodb s kupci ter dodeljevanju ugodnosti, politiki vodenja zalog, sklenitvi pogodb za svetovalne storitve, obračunavanju plač in ekonomski upravičenosti nakupa letal ter uvedbe ali ukinitve posameznih destinacij.

Vlada soglašala

Vlada je na dopisni seji že dopoldan soglašala z dokapitalizacijo Adrie Airways v višini 49,5 milijona evrov. Soglasje velja ob pogoju, da banke upnice konvertirajo skupno najmanj 25 odstotkov terjatev, skupščina pa danes sprejme ustrezne sklepe o dokapitalizaciji z denarnimi in stvarnimi vložki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 20:35 21. September 2011.

    še 50 miljonov vstran vrženega davkoplačevalskega denarja.

  • 20:01 21. September 2011.

    kdo od naju je pa začel? lep dan sem pa zaželela že zdavnaj

  • 19:50 21. September 2011.

    Kakšno znanje specifično in izobrazba,sej so še opico naučil letet.Da pa šoferji in kelnarce delajo efektivno 60 ur na mesec …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.