Slovenija
4 ogledov

Dokapitalizacija soglasno potrjena

Adria Airways Žurnal24 main
Delničarji Adrie Airways so na današnji skupščini soglasno podprli dokapitalizacijo družbe s stvarnimi vložki v višini 19,7 milijona evrov in denarnimi vložki v višini 50 milijonov evrov.

Odločitev je usklajena z današnjim sklepom vlade in dogovorom z bankami. Da bodo sklepi uresničeni, pa je do 30. septembra potreben še dogovor s sindikati.

Še dogovor z zaposlenimi

Pogajanja o novi kolektivni pogodbi z zaposlenimi intenzivno potekajo vsak dan. Kot je zagotovil izvršni direktor Adrie Robert Vuga so pogajanja konstruktivna in prepričan je, da bo dogovor dosežen. "Bilo bi res nekaj nenavadnega, da bi sedaj na koncu, ko smo blizu dolgoročni rešitvi za Adrio, družbo pokopali zaposleni," je poudaril.

Revizija zadnjih petih let

Lastniki Adrie so na današnji skupščini na predlog PDP imenovali tudi posebnega revizorja. Družba BDO Revizija bo preverila 17 vsebinskih poslov Adrie v zadnjih petih letih. Poseben poudarek bo na izgradnji poslovne stavbe in tretjega hangarja, nepremičninskih poslih, sklepanju pogodb s kupci ter dodeljevanju ugodnosti, politiki vodenja zalog, sklenitvi pogodb za svetovalne storitve, obračunavanju plač in ekonomski upravičenosti nakupa letal ter uvedbe ali ukinitve posameznih destinacij.

Vlada soglašala

Vlada je na dopisni seji že dopoldan soglašala z dokapitalizacijo Adrie Airways v višini 49,5 milijona evrov. Soglasje velja ob pogoju, da banke upnice konvertirajo skupno najmanj 25 odstotkov terjatev, skupščina pa danes sprejme ustrezne sklepe o dokapitalizaciji z denarnimi in stvarnimi vložki.

Komentarjev 7
 • mirko 20:35 21.september 2011.

  še 50 miljonov vstran vrženega davkoplačevalskega denarja.

 • alegra 20:01 21.september 2011.

  kdo od naju je pa začel? lep dan sem pa zaželela že zdavnaj

 • Avatar križar
  križar 19:50 21.september 2011.

  Kakšno znanje specifično in izobrazba,sej so še opico naučil letet.Da pa šoferji in kelnarce delajo efektivno 60 ur na mesec za take plače,to pa tut nihče ne pove.Ostala EU dela po 80,pa dodatek na stalnost majo tut od60-80% plače,pa žrejo ...prikaži več in domov znosjo vse obroke,ki so na avionu,da o pijači ne govorimo.V glavnem so ena presrana banda,ki se preserava na račun ostalih zaposlenih v Adrii!Tolk o tem in ne bom ve polemiziral s teboj ALEGRA,alergični so vsi ostali zaposleni v Asrii,ki za svoje bedne plače odnašajo šoferjem in kelanrcem ritda se oni lahko duvajo.Samo še to za 13 letal je zaposlenih 140 šoferjev,od tega jih je kar nekaj,ki bi moral bit že dvakrat prekopani????