Dokončna usoda Duhovnikove

Foto: Žurnal24 (Foto: Boštjan Tacol)
Dars. Nadzorniki naj bi danes odločali o razrešitvi uprave.
Oglej si celoten članek

Odločitev. Nadzorni svet (NS) Darsa naj bi po neuradnih podatkih danes odločal o predlogu računskega sodišča (RčS), naj razrešijo predsednico uprave Matejo Duhovnik in članico uprave Gordano Bošković. RčS je to predlagalo zaradi hudih kršitev poslovanja pri odškodnini podjetniku Mirku Kovačiču.

Negotovi rezultati glasovanja

Viri blizu ministra za promet Patricka Vlačiča trdijo, da je ta z Duhovnikovo že dlje nezadovoljen, saj naj bi "od nje pričakovali več. A poznavalci trdijo, da ima Duhovnikova dovolj močne politične povezave, da bi glasovanje "lahko preživela".

Po dva člana NS sta sicer predlagala prometno in finančno ministrstvo, dva pa sta predstavnika zaposlenih. Okoli njenega vodenja Darsa se sicer že od začetka dviga veliko prahu, nazadnje zaradi neplačevanja podizvajalcev. Čeprav se o njeni usodi odloča zaradi primera Kovačič, poznavalci trdijo, da je njena ključna napaka gradnja predora Markovec. Nadzorniki morajo RčS svojo odločitev sporočiti do ponedeljka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.