Slovenija
29 ogledov

Dokončna usoda Duhovnikove

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Dars. Nadzorniki naj bi danes odločali o razrešitvi uprave.

Odločitev. Nadzorni svet (NS) Darsa naj bi po neuradnih podatkih danes odločal o predlogu računskega sodišča (RčS), naj razrešijo predsednico uprave Matejo Duhovnik in članico uprave Gordano Bošković. RčS je to predlagalo zaradi hudih kršitev poslovanja pri odškodnini podjetniku Mirku Kovačiču.

Negotovi rezultati glasovanja

Viri blizu ministra za promet Patricka Vlačiča trdijo, da je ta z Duhovnikovo že dlje nezadovoljen, saj naj bi "od nje pričakovali več. A poznavalci trdijo, da ima Duhovnikova dovolj močne politične povezave, da bi glasovanje "lahko preživela".

Po dva člana NS sta sicer predlagala prometno in finančno ministrstvo, dva pa sta predstavnika zaposlenih. Okoli njenega vodenja Darsa se sicer že od začetka dviga veliko prahu, nazadnje zaradi neplačevanja podizvajalcev. Čeprav se o njeni usodi odloča zaradi primera Kovačič, poznavalci trdijo, da je njena ključna napaka gradnja predora Markovec. Nadzorniki morajo RčS svojo odločitev sporočiti do ponedeljka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.