Dokumentarni film, uvod v praznovanje

Foto: Žurnal24 Zdenko Picelj, direktor Dolenjskega muzeja, je tudi avtor razstave o njegovi zal
Ob 60-letnici. Nova razstava založniške dejavnosti in dokumentarno-igrani film o arheološki podobi.
Oglej si celoten članek

Ko se bo nocoj ob 21.30 zmračilo, bodo na vrtovih Dolenjskega muzeja Novo mesto premierno predstavili dokumentarno-igrani film Arheološka podoba Dolenjske scenarista in režiserja Jadrana Sterleta, ki bo uvod v praznovanje 60. rojstnega dne Dolenjskega muzeja.

Praznovanju bo sicer – tako kot vsak 1. junij že 15 let zapored – namenjen ves dan. Vstop v muzej bo prost, ob večerni slovesnosti, ki se je bo udeležila tudi Majda Širca, ministrica za kulturo, pa bo na ogled nova razstava o založniški dejavnosti muzeja.

Arheološka trilogija
S filmom Arheološka podoba Dolenjske zaokrožujemo trilogijo, ki jo sestavljajo razstava, katalog in film o tej naši daleč najpomembnejši, najprestižnejši in najprepoznavnejši dediščini,” je povedal Zdenko Picelj, direktor muzeja.

Izkopavanja na Kapiteljski njivi nadaljujejo že vse od aprila, a jih pri delu ovira vreme, saj so razen prejšnjega suhega tedna imeli ves čas dež, ki otežuje odpiranje novih grobnih jam.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.