Slovenija
26 ogledov

Dokumentarni film, uvod v praznovanje

Zdenko Picelj, direktor Dolenjskega muzeja, je tudi avtor razstave o njegovi zal Žurnal24 main
Ob 60-letnici. Nova razstava založniške dejavnosti in dokumentarno-igrani film o arheološki podobi.

Ko se bo nocoj ob 21.30 zmračilo, bodo na vrtovih Dolenjskega muzeja Novo mesto premierno predstavili dokumentarno-igrani film Arheološka podoba Dolenjske scenarista in režiserja Jadrana Sterleta, ki bo uvod v praznovanje 60. rojstnega dne Dolenjskega muzeja.

Praznovanju bo sicer – tako kot vsak 1. junij že 15 let zapored – namenjen ves dan. Vstop v muzej bo prost, ob večerni slovesnosti, ki se je bo udeležila tudi Majda Širca, ministrica za kulturo, pa bo na ogled nova razstava o založniški dejavnosti muzeja.

Arheološka trilogija
S filmom Arheološka podoba Dolenjske zaokrožujemo trilogijo, ki jo sestavljajo razstava, katalog in film o tej naši daleč najpomembnejši, najprestižnejši in najprepoznavnejši dediščini,” je povedal Zdenko Picelj, direktor muzeja.

Izkopavanja na Kapiteljski njivi nadaljujejo že vse od aprila, a jih pri delu ovira vreme, saj so razen prejšnjega suhega tedna imeli ves čas dež, ki otežuje odpiranje novih grobnih jam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.