Dolenjci so se izkazali za najuspešnejše

Foto: Žurnal24 Osme igre prijateljstva so Dolenjcem prinesle novo zmagoslavje. Prihodnje leto b
Igre prijateljstva. Mladi športniki so se letos družili v Gospiću. Dolenjci ubranili zmago.
Oglej si celoten članek

“Raven iger se je v zadnjih letih močno dvignila. Vsi se trudijo z dobro organizacijo in zagotovitvijo kakovostnih pogojev bivanja, česar v prvih letih ni bilo,” pravi Miran Jerman, strokovni sodelavec agencije za šport. Letošnje igre prijateljstva so bile osme po vrsti, na njih pa je nastopilo 350 športnikov iz Madžarske (Sopron), Hrvaške (Liško-senjska županija), Bosne in Hercegovine (Unsko-sanski kanton) ter Slovenije (Dolenjska). V skupnem seštevku so zmagali prav mladi dolenjski športniki, drugo mesto je pripadlo Madžarom, tretje pa športnikom iz Bosne in 
Hercegovine.

Tekmovanje in druženje
Prvo mesto so osvojile rokometašice Krke in rokometaši, združena ekipa MRK Krka in RK Trimo Trebnje. Zmagali so tudi igralci NTK Krka in NK Krka. Šahisti in košarkarji so bili drugi, košarkarice pa četrte. “Namen iger, ki smo jih v Novem mestu gostili v letih 2005 in 2009, ostaja vsa leta enak – tekmovanje in druženje, sklepanje novih prijateljstev in krepitev kolektivnega duha,” dodaja Jerman.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.