Slovenija
19 ogledov

Dolenjci so se izkazali za najuspešnejše

Osme igre prijateljstva so Dolenjcem prinesle novo zmagoslavje. Prihodnje leto b Žurnal24 main
Igre prijateljstva. Mladi športniki so se letos družili v Gospiću. Dolenjci ubranili zmago.

“Raven iger se je v zadnjih letih močno dvignila. Vsi se trudijo z dobro organizacijo in zagotovitvijo kakovostnih pogojev bivanja, česar v prvih letih ni bilo,” pravi Miran Jerman, strokovni sodelavec agencije za šport. Letošnje igre prijateljstva so bile osme po vrsti, na njih pa je nastopilo 350 športnikov iz Madžarske (Sopron), Hrvaške (Liško-senjska županija), Bosne in Hercegovine (Unsko-sanski kanton) ter Slovenije (Dolenjska). V skupnem seštevku so zmagali prav mladi dolenjski športniki, drugo mesto je pripadlo Madžarom, tretje pa športnikom iz Bosne in 
Hercegovine.

Tekmovanje in druženje
Prvo mesto so osvojile rokometašice Krke in rokometaši, združena ekipa MRK Krka in RK Trimo Trebnje. Zmagali so tudi igralci NTK Krka in NK Krka. Šahisti in košarkarji so bili drugi, košarkarice pa četrte. “Namen iger, ki smo jih v Novem mestu gostili v letih 2005 in 2009, ostaja vsa leta enak – tekmovanje in druženje, sklepanje novih prijateljstev in krepitev kolektivnega duha,” dodaja Jerman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.