Dolgujejo 2 milijona

Foto: Žurnal24 V lasti MOL je tudi pet poslovnih prostorov, v katerih je nekoč potekala gostins
Kriza. MOL mora petino najemnin za poslovne prostore izterjati.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. Mestna občina Ljubljana (MOL) ima kar dobra dva milijona sto tisoč evrov terjatev do najemnikov poslovnih prostorov, ki so že v postopku sodne izterjave.

Težave podjetnikov
MOL vsak mesec pobere blizu 400 najemnin za poslovne prostore. Še sto jih brezplačno oddaja društvom v javnem interesu, različnim zavodom, katerih ustanoviteljica je MOL, umetnikom in državnim ustanovam. Število poslovnežev, ki ne morejo plačati najemnine, narašča, saj so morali leta 2009 izterjati 68 najemnin, lani 82, letos pa že 25. Na MOL pravijo, da “ne pričakujejo spremembe števila izvršb na nepremičnine”. MOL najemnikom, ki zamujajo s plačili, sicer najprej izda opozorilo, nato vloži izvršbo na njegovo premoženje. Če s plačilom zamujajo več mesecev, pa najemno razmerje odpovedo in sodno zahtevajo izpraznitev poslovnega prostora. Najemnino sicer določajo sodni cenilci.

Prazne gostilne
V lasti MOL je tudi pet nekdanjih gostiln. Tri nameravajo prodati, za eno ugotavljajo lastništvo, en prostor pa bodo oddajali. Praznih imajo tudi 19 poslovnih prostorov, od tega jih želijo 11 oddati. MOL ima še več praznih prostorov, ki so namenjeni prodaji, uporabi MOL ali pa so predmet denacionalizacije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.