Slovenija
18 ogledov

Dolgujejo 2 milijona

V lasti MOL je tudi pet poslovnih prostorov, v katerih je nekoč potekala gostins Žurnal24 main
Kriza. MOL mora petino najemnin za poslovne prostore izterjati.

Ljubljana. Mestna občina Ljubljana (MOL) ima kar dobra dva milijona sto tisoč evrov terjatev do najemnikov poslovnih prostorov, ki so že v postopku sodne izterjave.

Težave podjetnikov
MOL vsak mesec pobere blizu 400 najemnin za poslovne prostore. Še sto jih brezplačno oddaja društvom v javnem interesu, različnim zavodom, katerih ustanoviteljica je MOL, umetnikom in državnim ustanovam. Število poslovnežev, ki ne morejo plačati najemnine, narašča, saj so morali leta 2009 izterjati 68 najemnin, lani 82, letos pa že 25. Na MOL pravijo, da “ne pričakujejo spremembe števila izvršb na nepremičnine”. MOL najemnikom, ki zamujajo s plačili, sicer najprej izda opozorilo, nato vloži izvršbo na njegovo premoženje. Če s plačilom zamujajo več mesecev, pa najemno razmerje odpovedo in sodno zahtevajo izpraznitev poslovnega prostora. Najemnino sicer določajo sodni cenilci.

Prazne gostilne
V lasti MOL je tudi pet nekdanjih gostiln. Tri nameravajo prodati, za eno ugotavljajo lastništvo, en prostor pa bodo oddajali. Praznih imajo tudi 19 poslovnih prostorov, od tega jih želijo 11 oddati. MOL ima še več praznih prostorov, ki so namenjeni prodaji, uporabi MOL ali pa so predmet denacionalizacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.