Dolžni bodo 30 milijonov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zdravstvena blagajna: z znižanjem plač v zdravstvu le štirje milijoni prihranka.
Oglej si celoten članek

Na upravnem odboru Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) bodo danes potrjevali finančni načrt za letos. Da luknje v blagajni ne bo, naj bi poleg vladnega varčevalnega megazakona, ki blagajni prinaša za 66 milijonov evrov nižje odhodke do konca leta, a tudi osem milijonov evrov manj prihodkov, poskrbeli tako, da bodo zdravstvenim zavodom plačali le 97 odstotkov cene storitve, dodatno pa so znižali tudi stroške strokovnih služb ZZZS.

Kljub temu jim bo konec leta ostal 30-milijonski minus. A sanirali ga bodo računovodsko, saj bodo izvajalcem določene račune namesto decembra plačali v začetku januarja 2013.

Taisti manever je ZZZS, ki ga vodi Samo Fakin, izvedel že lani, ko je za približno 45 milijonov evrov decembrskih računov zdravstvenim domovom in bolnišnicam plačal šele januarja letos.

Prihodnje leto bodo varčevalni megaukrepi prinesli okoli sto milijonov evrov prihrankov in pozitivno ničlo. Damjan Kos z ZZZS pravi, da je finančni načrt usklajen tako z zdravstvenim kot finančnim ministrstvom, zato "zapletov pri sprejemanju ne pričakujemo".

Bodo pa popravki potrebni, če se zgodi zamik uveljavitve megavarčevalnega zakona.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • mph
    14:34 30. Oktober 2012.

    S tem tukaj na čelo ZZZS ne bo nikoli nič pozitivnega prišlo ven, ve vsak, ki ga vsaj malo pozna. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.