Dom pod Gorco se (končno) odpira

Foto: Žurnal24 Kangler je poudaril, da so dela dokončali kljub stečaju Stavbarja Gradnje Mirosl
Starostniki. Prve vselitve v prvi polovici februarja. Hedlova predvideva, da vrednost investicije ni poskočila.
Oglej si celoten članek

Uradno odprtje Doma pod Gorco, kjer bo nov dom dobilo 150 starostnikov, bo v ponedeljek.

Kljub dejstvu, da je Stavbar Gradnje, ki je bil eden izmed glavnih izvajalcev na objektu, ta teden šel v stečaj, jim je dela uspelo dokončati pravočasno. “Vse smo spravili skozi. Uporabna dovoljenja imamo,” je za Žurnal24 pojasnil Franc Kangler, župan Maribora. Uporabna dovoljenja za vse štiri objekte so bila po besedah Irene Hedl, direktorice Doma pod Gorco, izdana 25. januarja.

Dom že zaseden
“Glede na interes bo zasedenost doma stoodstotna, selitve prvih varovancev so predvidene v prvi polovici februarja,” je dodala Hedlova. Ves strokovni kader – 67 ljudi – je v domu že izbran, zaposlovanje pa bi naj potekalo postopoma. Še vedno pa ni končnega obračuna z izvajalcem del. “Predvidoma ne bo presegel skupne vrednosti investicije,” pravi Hedlova. Investicija je bila sprva ocenjena na deset milijonov evrov. V domu bo na voljo 150 postelj, 48 enoposteljnih in 51 dvoposteljnih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.