Slovenija
13 ogledov

Dom pod Gorco se (končno) odpira

Kangler je poudaril, da so dela dokončali kljub stečaju Stavbarja Gradnje Mirosl Žurnal24 main
Starostniki. Prve vselitve v prvi polovici februarja. Hedlova predvideva, da vrednost investicije ni poskočila.

Uradno odprtje Doma pod Gorco, kjer bo nov dom dobilo 150 starostnikov, bo v ponedeljek.

Kljub dejstvu, da je Stavbar Gradnje, ki je bil eden izmed glavnih izvajalcev na objektu, ta teden šel v stečaj, jim je dela uspelo dokončati pravočasno. “Vse smo spravili skozi. Uporabna dovoljenja imamo,” je za Žurnal24 pojasnil Franc Kangler, župan Maribora. Uporabna dovoljenja za vse štiri objekte so bila po besedah Irene Hedl, direktorice Doma pod Gorco, izdana 25. januarja.

Dom že zaseden
“Glede na interes bo zasedenost doma stoodstotna, selitve prvih varovancev so predvidene v prvi polovici februarja,” je dodala Hedlova. Ves strokovni kader – 67 ljudi – je v domu že izbran, zaposlovanje pa bi naj potekalo postopoma. Še vedno pa ni končnega obračuna z izvajalcem del. “Predvidoma ne bo presegel skupne vrednosti investicije,” pravi Hedlova. Investicija je bila sprva ocenjena na deset milijonov evrov. V domu bo na voljo 150 postelj, 48 enoposteljnih in 51 dvoposteljnih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.