Domačina ubila topovska granata

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Reševalci domačinu niso mogli več pomagati.
Oglej si celoten članek

Včeraj popoldne, ob 14.31, je v Voglarjih v pritličju hiše eksplodirala granata iz prve svetovne vojne. Šlo je za 75-milimetrsko topovsko granato francoske izdelave.

64-letni domačin, ki je bil v bližini, ko je granata eksplodirala, je podlegel poškodbam, na objektu pa so nastale poškodbe. Kot so zapisali, so se na kraj nesreče takoj odpravili novogoriški policisti, kriminalisti, pripadniki severnoprimorske enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS) in bombni tehniki specialne enote policije ter novogoriški reševalci, a domačinu niso mogli več pomagati.

Policija tudi danes nadaljuje s preiskavo vseh okoliščin eksplozije in bo o vseh ugotovljenih dejstvih po zaključku preiskave s pisnim poročilom obvestila Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti PU Nova Gorica pa ponovno opozarjajo, naj se posamezniki v primeru morebitne najdbe takšnega neeksplodiranega nevarnega sredstva ne dotikajo, temveč takoj pokličejo pristojne službe. "Splošno znano je, da je na območju Primorske še vedno precej izredno nevarnih neeksplodiranih ubojnih sredstev iz časa obeh svetovnih vojn, v preteklosti pa se je zaradi neprimernega ravnanja s temi nevarnimi sredstvi zgodilo tudi več nesreč, ki so se končale tako s hudimi telesnimi poškodbami kot tudi s smrtnimi žrtvami," še poudarijo policisti.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.