Slovenija > Črna kronika
3906 ogledov

Domačina ubila topovska granata

Policijsko vozilo policija sirena policisti Anže Petkovšek
Reševalci domačinu niso mogli več pomagati.

Včeraj popoldne, ob 14.31, je v Voglarjih v pritličju hiše eksplodirala granata iz prve svetovne vojne. Šlo je za 75-milimetrsko topovsko granato francoske izdelave.

64-letni domačin, ki je bil v bližini, ko je granata eksplodirala, je podlegel poškodbam, na objektu pa so nastale poškodbe. Kot so zapisali, so se na kraj nesreče takoj odpravili novogoriški policisti, kriminalisti, pripadniki severnoprimorske enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS) in bombni tehniki specialne enote policije ter novogoriški reševalci, a domačinu niso mogli več pomagati.

Policija tudi danes nadaljuje s preiskavo vseh okoliščin eksplozije in bo o vseh ugotovljenih dejstvih po zaključku preiskave s pisnim poročilom obvestila Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti PU Nova Gorica pa ponovno opozarjajo, naj se posamezniki v primeru morebitne najdbe takšnega neeksplodiranega nevarnega sredstva ne dotikajo, temveč takoj pokličejo pristojne službe. "Splošno znano je, da je na območju Primorske še vedno precej izredno nevarnih neeksplodiranih ubojnih sredstev iz časa obeh svetovnih vojn, v preteklosti pa se je zaradi neprimernega ravnanja s temi nevarnimi sredstvi zgodilo tudi več nesreč, ki so se končale tako s hudimi telesnimi poškodbami kot tudi s smrtnimi žrtvami," še poudarijo policisti.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.