Slovenija
2989 ogledov

Policija odkrila storilce, ki so grozili predstavnikom vlade

policija policijsko vozilo marica Ljubljana Nama Slovenska cesta Profimedia
Na policiji so od marca pa do konca lanskega leta zabeležili 18 primerov groženj predstavnikom vlade ter osebam, ki so na kakršen koli način povezane z njenim delom. Policija je uspešno odkrila storilce v desetih primerih, nekaj primerov pa še vedno intenzivno preiskujejo.

V času razglašene epidemije novega koronavirusa policija beleži porast groženj predstavnikom vlade ter osebam, ki so na kakršen koli način povezane z njenim delom. Kot so pojasnili na generalni policijski upravi, gre v večini primerov za kaznivo dejanje grožnje, pregon

Predsednik vlade Janez Janša je namreč v nedeljskem pogovoru za Nova24TV med drugim dejal, da dnevno, predvsem prek družbenih omrežij, prejme po 100 groženj s smrtjo.

Na Generalni policijski postaji so pojasnili, da v primeru pridobitve predloga za pregon policija stori vse potrebno, da se storilca izsledi ter zoper njega poda kazenska ovadba na pristojno tožilstvo. Tako je policija uspešno odkrila storilce in zoper njih podala kazensko ovadbo v desetih primerih, nekaj primerov pa še vedno intenzivno preiskujejo. V 15 primerih ni bilo podanih predlogov za pregon storilcev, so navedli.

Janez Janša Matej Tonin Zdravko Počivalšek Slovenija "Grozijo ne le poslancem, temveč tudi njihovim družinam"

Grožnje so sicer različne in tudi posredovane na različne načine, na primer preko družbenih omrežij, pisemskih ovojnic ali elektronske pošte.

Na policiji so zatrdili, da vsako grožnjo obravnavajo resno. Ko gre za varovane osebe na podlagi uredbe o varovanju določenih oseb, prostorov, objektov in okolišev objektov, ki jih varuje policija, pa ta skrbi za njihovo varnost ter njihovo nemoteno delo, so še pojasnili.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 6
  • serkookaf 05:06 19.januar 2021.

    www︎.︎Duterte︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks

  • Janez_53 22:15 18.januar 2021.

    Če človek DNEVNO dobi STO groženj s smrtjo, bi se moral nujno pogledati v ogledalo in se temeljito izprašati! Normalen, pošten, vljuden in kulturen človek v nobenem primeru ne more imeti toliko sovražnikov, da bi ga dnevno hotelo ubiti sto ...prikaži več ljudi. Ne vem, ampak ugibam: kaj pa če bi jim plačal, da mi grozijo? Tako - za štos, da se zasmiliš ljudem?

  • batom 22:05 18.januar 2021.

    Zanimivo, da pa morilca iz gerecje vasi, za cigar groznje je vedela cela vas, pa niso niti "odkrili" niti ustavili. ????

Sorodne novice