Slovenija
14433 ogledov

"Grozijo ne le poslancem, temveč tudi njihovim družinam"

Janez Janša Matej Tonin Zdravko Počivalšek Anže Petkovšek Novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše in podpredsednikov Zdravka Počivalška in Mateja Tonina, Brdo pri Kranju.
Zdravko Počivalšek tudi o tem, da ga sedanji partnerji v vladi pogosto nervirajo.

"Kdo dejansko ogroža vladavino prava in slovensko demokracijo? Zadnje tedne lahko spremljate brutalen pritisk na poslance, ki ne podpirajo kandidature Karla Erjavca za mandatarja," je na Twitterju zapisal prvak SMC in gospodarski minister vlade Janeza Janše Zdravko Počivalšek

Janez Janša Covid-19 Slovenija Ihan: Omejitev na 50 metrov je neizbežna. To pravi Janša!

V daljšem zapisu na Facebooku piše, da lahko zadnje tedne z leve opozicije in civilne družbe slišite opozorila o ogroženosti naše demokracije in vladavine prava. "Spremljate lahko ponudbe in prilizovanje na eni strani ter grožnje in grobe žalitve na drugi," je zapisal Počivalšek. "Pri tem leva opozicija ne grozi samo poslancem, temveč se spravlja tudi na njihove družinske člane."

"Politična histerija se je začela v trenutku, ko je Marjan Šarec ugotovil, da njegov odstop ne vodi neposredno na volitve in da je v prazno vrgel puško v koruzo. Te dni pa prihajamo do vrhunca te umazane zakulisne vojne, ki nam črpa energijo. In to v času, ko jo potrebujemo za spopad z zdravstveno in ekonomsko krizo, s katero se soočamo."
Zdravko Počivalšek

Branko Simonovič Slovenija To je poslanec, ki je Erjavcu obrnil hrbet Koalicija ustavnega loka kul Slovenija "Konstruktivno nezaupnico smo že vložili"

Po njegovi oceni je dobro, da je predlog konstruktivne nezaupnice končno vložen. "Čeprav so organi SMC jasno in enotno zavrnili ponudbo Karla Erjavca, še vedno dobivam klice in pobude," je zapisal Počivalšek. "Erjavca ne podpiramo iz več razlogov. "Ključen je seveda ta, da smo v najhujši krizi zadnjih desetletij in ni čas za politične igrice. Namesto tega bi se morali povezati in sodelovati v tem boju proti virusu. Sedaj potrebujemo stabilnost in zanesljivost. Dodaten razlog pa je tudi v tem, da je še živ spomin na sodelovanje s temi akterji, ki rušijo vlado. Politiko seveda tvorijo vrednote in program, a njen pomembni del so tudi odnosi. In odnosi na levi so nemogoči. Preveč egotripov in premalo operativnosti. Tako se enostavno ne da delati."

KDO RES BRANI DEMOKRACIJO V 🇸🇮? Zadnje tedne lahko vsakodnevno poslušate sporočila leve opozicije in leve civilne...

Objavil/a Zdravko Počivalšek dne Sobota, 16. januar 2021

Dodal je, da so sedaj v vladi s partnerji, ki jih pogosto nervirajo in s katerimi ne delijo vseh vrednot. "Pa vendar so navkljub razlikam odnosi korektni in delo poteka zelo operativno," je še zapisal Počivalšek. "Da, naredili smo nekaj napak. Pa vendar sem prepričan, da je sedanja koalicija za nekaj zvezdic boljša od tega, kar smo doživljali v vladi Marjana Šarca, ki enostavno ni bil dorasel vlogi predsednika vlade."

Janez Janša Slovenija Janša se je na nezaupnico odzval v svojem slogu Poslanci DeSUS Politična analiza Slovenija "30 let spremljam politiko, a česa takega ne pomnim"

dezurni@zrunal24.si

Komentarjev 64
  • jastreb13 11:02 18.januar 2021.

    Ne fašisti in ne nacisti ampak komunisti - levičarji so največji sovražnik slovenske države in slovenskega naroda, kar poglejte si PODN (kul) koalicijo kaj zopet počnejo temu narodu in to sredi največje epidemije v novejši zgodovini slovenstva.

  • jastreb13 10:40 18.januar 2021.

    A ima to levo politično in predvsem zaslužkarsko vodstvo policije in tožilstva že razdelano kakšno strategijo dela kako preprečiti nadaljna tovrstna odklonilna kriminalna dejanja zoper vlado in člane njene vlade, ki je slučajno desna in še nima svoje politične policije ...prikaži več in tožilstva za pregon tovrstnih kaznivih dejanj. Kazenska zakonodaja RS je jasno napisana samo črke na papirju je potrebno v življenje spravit. Če nekdo tega ne zna ali pa iz politične pripadnosti noče, ga pa na hitro zamenjat.

  • Kricac 18:31 17.januar 2021.

    Kar se mene tiče , stranka SMC ne obstaja več. Vse njeno članstvo sedi v parlamentu in kobajagi zastopa svoje volilce, ki je očitno ne podpirajo več. ZASTOPAJO SAMI SEBE IN PLAČO 3.OOO EVROV. Če bodo pobegnili v kaksno drugo ...prikaži večo stranko , jo bodo kontaminacije. BRUH.