Slovenija
19815 ogledov

To je poslanec, ki je Erjavcu obrnil hrbet

Branko Simonovič Barbara Milavec
Za nezaupnico le z 42 podpisi.

Trije poslanci bodo DeSUSa bodo prispevali svoje podpise pod nezaupnico vladi Janeza Janše, eden od štirih poslancev pa ne, je sporočil vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša. "Seveda kot samostojna poslanska skupina, ki nismo v sestavi koalicije KUL," je še dodal Jurša.

Simonovič: Nikakor se ne morem podpisati pod nezaupnico

Poslanec, ki ne bo prispeval svojega podpisa, je primorski poslanec Branko Simonovič. 

"Nikakor se ne morem podpisati pod konstruktivno zaupnico saj to pomeni, da podpiram tudi nezaupnico stranki DeSUS," je v izjavi za javnost sporočil poslanec Branko Simonovič, ki se ne strinja z zadnjo točko nezaupnice. V njej morebitni mandatar Karl Erjavec vladi Janeza Janše očita, da ni uspela obvladati epidemije covid-19. "Vse do odstopa ministra Gantarja je zdravstveni resor vodil naš minister," pravi Simonovič. "Razpravljanje o njem pomeni tudi razpravljanje o DESUSu, to razumem, da ni nezaupnica sami vladi, temveč tudi stranki DeSUS," pojasnjuje Simonovič. kot je znano, je DeSUS decembra izstopil iz vlade, za tem je svoj odstop podal minister za zdravje Tomaž Gantar, medtem, ko minister za kmetijstvo Jože Podgoršek še sodeluje v vladi. 

 | Avtor:

Poslanci koalicije KUL naj bi danes vložili konstruktivno nezaupnico proti vladi Janeza Janše.

Predlog nezaupnice je sestavljen iz treh točk, v katerih vladi Janeza Janše očitajo, da od prevzema oblasti marca 2020 sistematično krši temeljna načela ustavne ureditve, kot so delitev oblasti, spoštovanje neodvisnih ustanov in svoboda medijev. V drugi točki vladi očitajo, da je z nepremišljenimi potezami ogrozila ugled Slovenije v Evropski uniji in zunanjepolitični položaj v mednarodni skupnosti ter v tretji, da se vlada pod vodstvom Janeza Janše ni znala učinkovito spopasti z epidemijo covida-19 in je Slovenijo privedla na vrh tragične svetovne lestvice umrlih na milijon prebivalcev. 

Pod nezaupnico so glasove deponirali vsi poslanci LMŠ, SD, SAB in Levice. novinarska konferenca na kateri bodo poslanci KUL sporočili naslednje korake, bo ob 14.45. Neuradno naj bi konstruktivno nezaupnico že vložili z le 42 podpisi. 
 

 

Komentarjev 42
  • buco321 12:33 16.januar 2021.

    Prvo naj izpolni obljubo izpred let 1000€ penzije in potem naj se šopiri."Bogi slovenčki!

  • leonardo 08:06 16.januar 2021.

    Ja brez presenečenja. Se mu vidi na ksihtu čigav je!

  • b131842ff4cf06b4da1fa73d8b0309a87f5ecde6 21:09 15.januar 2021.

    Črna gradnja bo legalizirana, pufi bodo zbrisani, mislite da ga zanima Slovenija??