Slovenija
10722 ogledov

Janša: Poslancem lomijo roke, jim grozijo in izsiljujejo

Janez Janša Epa
Predsednik vlade Janez Janša je v pogovoru za Radio Ognjišče danes dejal, da možnost, da bi bila konstruktivna nezaupnica trenutni vladi izglasovana, obstaja, ni pa velika. Po njegovi oceni pa to ne bi pomenilo, da bi KUL postavila novo vlado iz strank, zaradi katerih je vlada enkrat že razpadla, temveč bi to prineslo predčasne volitve.

Janša meni, da glede na to, kako se "lomi roke" poslancem DeSUS, se jim "grozi in izsiljuje", da se bo tak pristop nadaljeval tudi pri poslancih SMC. Do glasov za padec vlade bi tako prišli s "protipravnimi in kriminalnimi pritiski", je dejal.

Predčasne volitve so po Janševi oceni logičen interes vsaj dveh strank v Koaliciji ustavnega loka (KUL). Premier je izpostavil stranko Levica, s katero SD po njegovih besedah tekmuje v tem, "kdo bo bolj destruktiven in radikalen", zaradi česar predsednica SD Tanja Fajon po njegovi oceni potaplja svojo stranko.

Stranka Levica bo zato glasovala za padec vlade, "po tem pa bo kak glas umanjkal za to, da se postavi nova," je dejal Janša.

To bi pomenilo volilno kampanjo sredi vrha epidemije, je dejal in dodal, da so enako že naredili. "Marjan Šarec je vrgel puško v koruzo na začetku epidemije in zahteval volitve. Predstavljajte si, kako bi bila spomladi videti Slovenija, če bi s praznimi skladišči šli v volilno kampanjo," je dejal.

Menil je, da konstruktivna nezaupnica morda lahko uspe, da pa bi "iz istih sestavin", zaradi katerih je enkrat že razpadla, sestavili vlado, ki bi bila učinkovita, pa po Janševi oceni ne verjamejo niti največji optimisti na levi strani političnega prostora.

Na vprašanje, ali zaupa koalicijskim partnerjem, je premier odgovoril, da zaupa tistim, ki so v vladi, medtem ko tistim, ki so v državnem zboru "kakor kateremu".

 
Komentarjev 12
  • sam1 13:13 15.januar 2021.

    Še dobro,da jih je en del prestopil v njegovo koalicijo,kjer so deležni sproščujoče terapije-hahaha.....

  • leonardo 08:17 14.januar 2021.

    No ja, upam, da so se njegovih traparij, ki jih počne, naveličali tudi nekateri njegovi poslanci. Vsaka pesem se enkrat izpoje, če pa je ta zanič še toliko preje. Mislim, da so bili ljudje do njegove bolezni še predolgo prizanesljivi.

  • milan654 06:00 14.januar 2021.

    saj je prmc teme