Svet
75796 ogledov

Natakarica z listom papirja rešila 11-letnika iz krempljev staršev

Sporočilo natakarica Policija Orlando
Policija je potrdila, da je natakarica dečka rešila iz "življenjsko nevarne situacije".

Številni otroci v družinah, v katerih vlada nasilje, ne najdejo izhoda. 11-letnemu dečku na Floridi je pomagala natakarica. 

1. januarja je družina z omenjenim dečkom prišla v restavracijo, kjer dela natakarica Flaviade Carvalho. Medtem ko je pobirala naročila, je opazila, da ima otrok ureznine in modrice, poleg tega so za vse oddali naročila, razen zanj. 

Oče fantka je pojasnil, da bo večerjal doma. Natakarica je premerila dečka in pri tem opazila, da je poškodovan, med drugim je imel modrico na očesu. Natakarica se je odločila posredovati in dečku na skrivaj predala sporočilo: "Ali potrebuješ pomoč?" 

Najprej je pomoč zavrnil, zmigal je z glavo, nato pa ob še enem poskusu pokimal. Natakarica je poklicala policijo. 

Ta je v preiskavi ugotovila, da sta starša dečka doma zlorabljala tudi tako, da sta ga zvezala s trakovi, ga pretepala in obesila, da je visel z glavo navzdol. 34-letni dečkov oče in njegova 31-letna mama sta bila aretirana zaradi zlorab in zanemarjanja otroka. 

PPomoč 11-letniku | Avtor:

Podpora natakarici 

Natakarica je po svojem dejanju, ki je našel pot sprva med lokalne medije, nato pa tudi širše, prejela ogromno sporočil podpore, med drugim so zanjo na platformi GoFoundMe zbrali več kot 27 tisoč dolarjev. 

Poudarila je, da je bila njena reakcija zanjo nekaj povsem normalnega in da upa, da o opogumila še koga, da se postavi v bran nemočni osebi.

Zbiranje denarja je sprožila vodja restavracije Rafaela Cabede, ki je poudarila, da prijaznost ni nekaj, kar bi nujno potrebovali nagraditi, da pa je podpora vedno dobrodošla, sploh za nekoga, ki dela v branži, ki jo je pandemija prizadela v veliki meri. 

Odprt je tudi račun za podporo 11-letnemu dečku, ki ga je v začasno oskrbo vzela socialna oskrba. 

PPomoč 11-letniku | Avtor:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar Elizabeta Pandurovic
    avatar2019 10:46 19.januar 2021.

    Tipicna predstavnika ameriske subkulture.😒

  • Žurnalček 09:20 18.januar 2021.

    In takim na sliki dovolijo razmnoževanje ! E moj Dolfe .

  • alen04 08:40 18.januar 2021.

    Cimrom v zaporu povedati zakaj sta tam. Le čevlje sodi naj kopitar.