Donirajte za šolski obrok!

V novembru bo vsaka vaša transakcija s kartico Mastercard® omogočila donacijo enega šolskega obroka otroku v Ruandi.
Oglej si celoten članek

Družba Mastercard in Svetovni program za hrano od sklenitve partnerstva v letu 2012 stremita k temu, da oblikujeta inovativne rešitve, ki bodo pripomogle k ustvarjanju sveta brez lakote.

S pomočjo družbe Mastercard Svetovni program za hrano zagotavlja šolske obroke tisočem otrokom v vzhodni Afriki. V mnogih državah razvijajočega sveta je šolski obrok pogosto edini reden, hranljiv obrok, ki ga otrok zaužije v dnevu. Ustrezna prehrana je nujen pogoj, da otroci lahko razvijejo in realizirajo svoje potenciale. 

V letu 2016 bo Mastercard svojo podporo Svetovnemu programu razširil na novo državo: Ruando. Več kot 3,5 milijonov šolskih obrokov bo zagotovljenih za tisoče otrok v državi, za katero je zadnje poročilo o hranljivih vednostih pokazalo, da je 43 odstotkov otrok mlajših od petega leta kritično podhranjenih.

Obroki bodo vključevali lokalno pridelano koruzo in fižol, s tem pa se otrokom ne zagotavlja le hranljivih obrokov, ki jim nudijo vir energije in moči, da ostanejo v šoli in se osredotočajo na izobrazbo, pač pa se hkrati razvija tudi lokalno gospodarstvo in domače kmetije v Ruandi. 

Za vsako transakcijo, opravljeno s kartico Mastercard  v novembru 2016 v Sloveniji, bo vrednost enega šolskega obroka donirana Svetovnemu program za hrano. 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.