Slovenija
21 ogledov

Donirajte za šolski obrok!

V novembru bo vsaka vaša transakcija s kartico Mastercard® omogočila donacijo enega šolskega obroka otroku v Ruandi.

Družba Mastercard in Svetovni program za hrano od sklenitve partnerstva v letu 2012 stremita k temu, da oblikujeta inovativne rešitve, ki bodo pripomogle k ustvarjanju sveta brez lakote.

S pomočjo družbe Mastercard Svetovni program za hrano zagotavlja šolske obroke tisočem otrokom v vzhodni Afriki. V mnogih državah razvijajočega sveta je šolski obrok pogosto edini reden, hranljiv obrok, ki ga otrok zaužije v dnevu. Ustrezna prehrana je nujen pogoj, da otroci lahko razvijejo in realizirajo svoje potenciale. 

V letu 2016 bo Mastercard svojo podporo Svetovnemu programu razširil na novo državo: Ruando. Več kot 3,5 milijonov šolskih obrokov bo zagotovljenih za tisoče otrok v državi, za katero je zadnje poročilo o hranljivih vednostih pokazalo, da je 43 odstotkov otrok mlajših od petega leta kritično podhranjenih.

Obroki bodo vključevali lokalno pridelano koruzo in fižol, s tem pa se otrokom ne zagotavlja le hranljivih obrokov, ki jim nudijo vir energije in moči, da ostanejo v šoli in se osredotočajo na izobrazbo, pač pa se hkrati razvija tudi lokalno gospodarstvo in domače kmetije v Ruandi. 

Za vsako transakcijo, opravljeno s kartico Mastercard  v novembru 2016 v Sloveniji, bo vrednost enega šolskega obroka donirana Svetovnemu program za hrano.