Dosegli zgornjo mejo

Foto: Žurnal24 Največ pomislekov v zvezi z rebalansom sta imela Domen Rajšelj (levo) in Primož
Rebalans proračuna. Potrdili največji možen obseg zadolževanja občine.
Oglej si celoten članek

Z rebalansom proračuna so občinski svetniki zadolževanje občine povišali z 1,2 na 1,8 milijona evrov. Zadolžili se bodo zaradi gradnje nove osnovne šole.


Proračun. Pri prihodkih in odhodkih so znižali predvidena sredstva. Načrtovanih je 4,4 milijona evrov prihodkov in 6,6 milijona evrov odhodkov.

 

Proračun je bil sprva zastavljen tako, da bi pri drugih projektih privarčevali sredstva za šolo, je izpostavil svetnik Domen Rajšelj.Zdaj pa ugotavljamo, da so se sredstva porazgubila po drugih projektih. Že letos bomo morali izkoristiti maksimalno možnost zadolževanja, ne vemo pa, kako bomo zagotovili sredstva v letih 2011 in 2012,” je pojasnil. “Že deset let vemo, da se moramo, če hočemo zgraditi šolo, ki naj bi imela življenjsko dobo 30 ali 40 let, maksimalno zadolžiti,” pa je pojasnil župan Zvone Lah.

Prestavitev ceste
Nekaj svetnikov se je spraševalo, kdo bo financiral prestavitev lokalne ceste ob gradnji poslovno-trgovske stavbe v središču Mirne Peči. “Ob potrjevanju projekta je bilo rečeno, da bo ta strošek nosil investitor. Zdaj pa ugotavljamo, da bo morala lep delež prispevati občina,” je izpostavil Rajšelj. “Cesta ne bo prestavljena zaradi investitorja, ampak zaradi nas, da jo odmaknemo od cerkve in dobimo trg. Investitor lahko zgradi svoj objekt tudi na obstoječo cesto,” je pojasnil Lah.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.