Slovenija
37 ogledov

Dosegli zgornjo mejo

Največ pomislekov v zvezi z rebalansom sta imela Domen Rajšelj (levo) in Primož Žurnal24 main
Rebalans proračuna. Potrdili največji možen obseg zadolževanja občine.

Z rebalansom proračuna so občinski svetniki zadolževanje občine povišali z 1,2 na 1,8 milijona evrov. Zadolžili se bodo zaradi gradnje nove osnovne šole.


Proračun. Pri prihodkih in odhodkih so znižali predvidena sredstva. Načrtovanih je 4,4 milijona evrov prihodkov in 6,6 milijona evrov odhodkov.

 

Proračun je bil sprva zastavljen tako, da bi pri drugih projektih privarčevali sredstva za šolo, je izpostavil svetnik Domen Rajšelj.Zdaj pa ugotavljamo, da so se sredstva porazgubila po drugih projektih. Že letos bomo morali izkoristiti maksimalno možnost zadolževanja, ne vemo pa, kako bomo zagotovili sredstva v letih 2011 in 2012,” je pojasnil. “Že deset let vemo, da se moramo, če hočemo zgraditi šolo, ki naj bi imela življenjsko dobo 30 ali 40 let, maksimalno zadolžiti,” pa je pojasnil župan Zvone Lah.

Prestavitev ceste
Nekaj svetnikov se je spraševalo, kdo bo financiral prestavitev lokalne ceste ob gradnji poslovno-trgovske stavbe v središču Mirne Peči. “Ob potrjevanju projekta je bilo rečeno, da bo ta strošek nosil investitor. Zdaj pa ugotavljamo, da bo morala lep delež prispevati občina,” je izpostavil Rajšelj. “Cesta ne bo prestavljena zaradi investitorja, ampak zaradi nas, da jo odmaknemo od cerkve in dobimo trg. Investitor lahko zgradi svoj objekt tudi na obstoječo cesto,” je pojasnil Lah.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.