Dosmrtni zapor zaradi umora hčerke

Foto: Žurnal24 Riley med izrekom sodbe ni kazal nobenih čustev. (Foto: AP)
37-letni Michael Riley bo moral zaradi umora svoje štiriletne hčerke, kateri je dal previsok odmerek psihotropnega zdravila, preostanek svojega življenja preživeti v zaporu.
Oglej si celoten članek

Včeraj se je končal eden najbolj nenavadnih primerov zlorabe otrok v zgodovini ameriške zvezne države Massachusetts. Michaela Rileya, ki je svoji hčerki Rebecci 13. decembra 2006 dal prevelik odmerek psihotropnega zdravila, so obsodili na dosmrtni zapor brez možnosti pogojnega izpusta. Njegova 35-letna žena Carolyn bo lahko za pogojni izpust zaprosila šele čez 15 let.

Primer je vzbudil splošno pozornost zaradi uporabe psihotropnih zdravil pri otrocih ter zaradi možnosti, da starši zlorabijo sistem.

Michael in Carolyn sta omenjeno zdravilo, ki sta ga poimenovala "veselo zdravilo", vsak dan dajala svojim trem hčerkam, da bi tako obvladovala njihovo obnašanje, je poročal Boston Globe.

Pri Rebecci in njenih dveh sestrah sta bili diagnosticirani bipolarna in hiperaktivna motnja. Zdravila jim je predpisovala Kayoko Kifuji iz Tuftovega centra. Rebecca je morala omenjena zdravila jemati vse od drugega leta starosti naprej.

Po izreku sodbe je tožilec Timothy J. Cruz povedal, da bo zahteval ponovno preiskavo Kifujijeve, ki naj bi namerno spregledala očitne znake, da so starši zelo nepazljivi pri dajanju zdravil. "Kifujijeva sploh ne bi smel imeti zdravniške licence. Če je to, kar je v tem primeru storila Kifujijeva, sprejemljiv predpis za zdravljenje otrok v Massachusettsu, potem je nekaj zelo narobe v tej državi."  

Kifujijeva je kmalu po smrti Rebecce prostovoljno prenehala opravljati zdravniško dejavnost. To je lahko začela spet opravljati lani jeseni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.