Dost' mamo!

Foto: Žurnal24 Goran Novković (Foto: Žurnal24)
Zaradi škripcev, v katerih je vsa Slovenija. Kratkoročno, ne le dolgoročno.
Oglej si celoten članek

Petarda. Tako bi nogometni navijači poimenovali referendumski rezultat Pahorjeve vlade v pičlih nekaj mesecih.

0:5! RTV, malo delo, pokojninska reforma, delo na črno in arhivi. Pred nami pa so nujne nove reforme. Dve veliki med njimi – reformi trga dela in zdravstva.

Predreferendumske retorike je konec. Danes je nov dan. Vprašanj pa je veliko. Ali in kdaj bo vlada sprejela interventni zakon, ki bo zamrznil plače v javni upravi, pokojnine in še kaj? Je vlada sposobna sprejeti interventni zakon ali pa se bodo ministri stepli med sabo? Bomo šli na referendum glasovat tudi o novih reformah? Bo premier res še vztrajal? Bo vlada ostala? Bo morda vendarle razpadla skupaj s koalicijo? Katera stranka bo sploh še ostala v vladi, katera pa morda že zdaj visi nekje vmes med vlado in opozicijo? Je opoziciji, vključno z Janezom Janšo, res do predčasnih volitev? Ali pa bi opozicija raje počakala do rednih volitev, ker tudi sama nima pravih rešitev? Ali ni v takšnih razmerah Janši več do tega, da bi avgusta užival družinsko srečo ob naraščaju, ne pa da bi se ukvarjal z volitvami? In navsezadnje: bodo vlado morda prej kot opozicija nesli javni uslužbenci, če jih razjezi interventni zakon? Jih bodo njihovi sindikati pognali na cesto? Ali nas čakajo večje demonstracije in nemiri?

1991 – 2011. Zdi se, da je junija 2011 več odprtih vprašanj kot junija 1991. Res je bila takrat politična in gospodarska negotovost še večja. A tudi cilji in rešitve so bili jasnejši.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.