Dovolj so imeli čakanja

Foto: Žurnal24 strojanovi strojan BOBO
Nekaj članov romske družine Strojan se je vrnilo v Ambrus. O vrnitvi niso obvestili nikogar, na zemljišču pa bodo bivali v šotoru.
Oglej si celoten članek

Del romske družine Strojan se je v četrtek okoli 14. ure vrnil na svojo zemljišče pri Ambrusu, med njimi je Jelka Strojan in dvanajst drugih članov družine. Povedala je, da so se v Ambrus vrnili, ker imajo dovolj čakanja na nadomestno zemljišče. O tem sicer niso obvestili svojega pravnega zastopnika Aleksandra Čeferina, ki pravi, da razlogov za njihovo odločitev ne pozna, saj so bili dogovorjeni, da bodo do konca septembra ostali v Rojah.

Jelka Strojan je še pojasnila, da so na svojem zemljišču v Ambrusu postavili šotor, kjer nameravajo preživeti noč. Od tam živi, kot je še dejala, ne nameravajo oditi. Miha in Mirko Strojan naj bi bila po njenih zagotovilih še vedno v Rojah, vendar pa meni, da se ji bosta v kratkem pridružila. Za zdaj naj bi bilo v okolici njihove parcele vse mirno.

Policija že v Ambrusu
Takoj potem ko se je del družine Strojan vrnil v Ambrus, je policija tja poslala svoje policijske patrulje. Vendar se po zadnjih podatkih policije tam ne dogaja nič posebnega, tako da policisti samo opazujejo dogajanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.