Slovenija
23 ogledov

Dovolj so imeli čakanja

strojanovi strojan BOBO Žurnal24 main
Nekaj članov romske družine Strojan se je vrnilo v Ambrus. O vrnitvi niso obvestili nikogar, na zemljišču pa bodo bivali v šotoru.

Del romske družine Strojan se je v četrtek okoli 14. ure vrnil na svojo zemljišče pri Ambrusu, med njimi je Jelka Strojan in dvanajst drugih članov družine. Povedala je, da so se v Ambrus vrnili, ker imajo dovolj čakanja na nadomestno zemljišče. O tem sicer niso obvestili svojega pravnega zastopnika Aleksandra Čeferina, ki pravi, da razlogov za njihovo odločitev ne pozna, saj so bili dogovorjeni, da bodo do konca septembra ostali v Rojah.

Jelka Strojan je še pojasnila, da so na svojem zemljišču v Ambrusu postavili šotor, kjer nameravajo preživeti noč. Od tam živi, kot je še dejala, ne nameravajo oditi. Miha in Mirko Strojan naj bi bila po njenih zagotovilih še vedno v Rojah, vendar pa meni, da se ji bosta v kratkem pridružila. Za zdaj naj bi bilo v okolici njihove parcele vse mirno.

Policija že v Ambrusu
Takoj potem ko se je del družine Strojan vrnil v Ambrus, je policija tja poslala svoje policijske patrulje. Vendar se po zadnjih podatkih policije tam ne dogaja nič posebnega, tako da policisti samo opazujejo dogajanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.